Zde může být vaše reklama.

Kaufland v Olomouci otevře druhou prodejnu! Už v říjnu

Kaufland v Olomouci otevře druhou prodejnu! Už v říjnu

foto: Archiv Kaufland

13. 09. 2021 - 09:19

V druhé polovině října otevře v Olomouci další obchoďák. Půjde o druhý Kaufland, který vzniká na křižovatce ulic Okružní a Hněvotínská. Nová prodejna nabídne zákazníkům samoobslužné nakupování přes aplikaci K-Scan, digitální obrazovky informující o sortimentu, zákaznické terminály, ekologický systém vytápění a další chytré technologie. Zástupci společnosti si od nové prodejny slibují, že se stane vlajkovou lodí na celé Moravě. Otevřít má v druhé polovině října.

„Naše druhá prodejna v Olomouci má nový optický design a bude vlajkovou lodí celé Moravy. Zároveň bude testovacím místem pro nové technologie. Zákazníci se mohou těšit na příjemné prostředí a široký výběr zboží včetně produktů od lokálních dodavatelů,“ přiblížila tisková mluvčí společnosti Renata Maierl.

Se stavbou druhé olomoucké prodejny u křižovatky ulic Hněvotínská a Okružní se začalo v listopadu loňského roku. Zákazníci se na prodejní ploše přesahující čtyři tisíce metrů čtverečních mohou těšit například na pohodlné nakupování pomocí aplikace K-Scan. Zákazníci si díky ní mohou zboží sami naskenovat (ručními scannery či mobilním telefonem) a poté už jen zaplatit u některé z osmi samoobslužných pokladen, které doplňují 4 mini samoobslužné pokladny. Součástí pokladní zóny je také 11 klasických pokladen s odkládací plochou a ochrannými plexiskly.

S nákupem výrazně pomohou také zákaznické terminály, které slouží k ověření cen a poskytují i informace o složení výrobku, případně akčním zboží. Dostupný zde bude i plánek prodejny. Orientaci a nakupování zákazníkům navíc zpříjemní přehledný navigační systém u jednotlivých regálů.

Na zákazníky čeká široký výběr zboží, novinkou jsou čerstvé pulty s širokou nabídkou uzenin, sýrů, lahůdek, ryb a dalších druhů masa, včetně toho z vlastního masozávodu Kauflandu v Modleticích. V úseku pečiva najdete i ohřevnou vitrínu s grilovanými kuřaty. Ve speciálních regálech zákazníci nakoupí také TO-GO sortiment nebo bezlepkové, bezlaktózové, veganské či BIO produkty. Kaufland bude významně spolupracovat i s regionálními dodavateli.

„Od regionálních dodavatelů budeme mít v nabídce piva, tvarůžky, sýry, jogurty, knedlíky, chlebíčky, zákusky, či místní lihoviny,“ vyjmenovala Renata Maierl.

Prodejna má zabudované rekuperační zařízení, které k vytápění využívá odpadní teplo z chladících zařízení, nejsou tak potřeba topné kotle a dálkové vytápění. Navíc bude využívat retenční nádrž na odchyt vody.

Samozřejmostí je také parkoviště, jeho větší část je zapuštěná do terénu pod obchodním domem, k dispozici je celkem 325 parkovacích míst, cestu z garáží do prodejny usnadní výtahy, které zajišťují i bezbariérový přístup. V budově jsou také umístěny kancelářské prostory centrály společnosti Kaufland pro oblast Morava s moderním zázemím pro zaměstnance.

Další články