Zde může být vaše reklama.

Kdo poničil svatého Kryštofa? Policie pátrá po bílé dodávce

Kdo poničil svatého Kryštofa? Policie pátrá po bílé dodávce

foto: Policie ČR - Olomouc

02. 11. 2021 - 19:28

Policisté se obrací se na veřejnost se žádostí o pomoc, a to v souvislosti s případem poškození bronzové sochy sv. Kryštofa, která stála v blízkosti jižního obchvatu Olomouce na pravém dálničním valu ve směru od Mohelnice na Ostravu. A o které jsme vás dříve informovali.

"Tu měl dosud neznámý pachatel poničit v sobotu 30. října v době od 19:10 do 19:55 hodin. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na čtvrt milionu korun," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že v době od 19:10 do 19:30 hodin měla někde na úseku mezi 270 a 270, 5 km stát v odstavném jízdním pruhu dálnice D 35 ve směru od Mohelnice na Ostravu bílá dodávka se zapnutými výstražnými směrovkami. Jednalo se o místo, které se nacházelo v blízkosti sochy sv. Kryštofa.

"Žádáme řidiče, kteří v inkriminovanou dobu projížděli uvedeným úsekem a mají vozidla vybavena palubní kamerou, která zachytila zmíněné vozidlo, či jiné okolnosti, které by mohly souviset s případem, nechť kontaktují bezplatnou telefonní linku 158 nebo policisty Obvodního oddělení Olomouc 2 na telefonním čísle 974 767 651, případně emailem epodatelna.policie@pcr.cz," doplnila Vaňharová.

Další články