Zde může být vaše reklama.

Klienti úřadu ve Štursově mají vyhrazené parkování

Klienti úřadu ve Štursově mají vyhrazené parkování

foto: Magistrát města Olomouce

10. 02. 2022 - 08:36

Klienti odboru sociálních věcí Magistrátu města Olomouce v minulosti k parkování při příjezdu na úřad využívali parkování u o kousek vedle stojícího nákupního centra Kaufland. Parkoviště ale teď, stejně jako samotná prodejna, prochází rekonstrukcí a je tak uzavřené. To ve Štursově ulici, kde úřad sídlí, vedlo k velkému zatížení parkovacích míst. Magistrát proto rozhodl, že zvýhodní klienty se zdravotním hendikepem a zřídil pro ně hned dvě vyhrazená parkovací místa.

 

Problém ve Štursově nastal po uzavření parkoviště u modernizovaného Kauflandu. To totiž nevyužívali jen zákazníci obchodu, ale také držitelé průkazu pro osoby se zdravotním postižením. Ti na odbor sociálních věcí přijížděli kvůli záležitostem týkajícím se jejich sociální situace.

„Nově vzniklá místa tak umožní klientům odboru sociálních věcí a zároveň držitelům průkazů ZTP a ZTP/P pohodlné vyřízení jejich záležitostí na odboru sociálních věcí i přes omezení daná dočasným zavřením sousedního parkoviště,“ okomentoval situaci pro web města vedoucí odboru sociálních věcí Michal Majer.

Další články