Zde může být vaše reklama.

Začala oprava křižovatky Kolem Drápala už v Olomouci nelze projet

Kolem Drápala už v Olomouci nelze projet

foto: Petr Pelíšek

11. 07. 2022 - 14:57

V pondělí 11. července začaly opravy na jedné z nejfrekventovanějších komunikací v centru města – na třídě Svobody. Stavební práce zahrnou postupně opravy křižovatek u okresního soudu a křižovatky s ulicí Aksamitova. Dopravní podnik města Olomouce provádí opravy těchto tramvajových křižovatek, město Olomouc se připojuje s opravou vozovek a také chodníku před poliklinikou. Opravy si vyžádají uzavírky a také výluky v tramvajovém provozu, a to v době od 11. července do 30. září.

„Město se dlouhodobě snaží spojovat možné investice a co nejvíce tak zmírnit dopad probíhajících stavebních prací a uzavírek na Olomoučany. Stejně tak je tomu nyní. Dopravní podnik města Olomouce totiž bude provádět opravy tramvajových křižovatek s Aksamitovou ulicí a u okresního soudu. Město Olomouc se tedy k těmto opravám tramvajové trati připojí s opravou vozovek a také chodníku před poliklinikou,“ vysvětluje investiční náměstek primátora Martin Major. Kvůli tramvajové výluce i uzavírkám pro individuální dopravu byl termín zahájení těchto prací podmíněný dokončením druhé etapy protipovodňových opatření a obnovením provozu na Masarykově třídě.

Opravy si vyžádají uzavírky a také výluky v tramvajovém provozu, a to v době od 11. července do 30. září. Při opravě tramvajové křižovatky u okresního soudu budou stavbou dotčeny všechny vozovky, které přiléhají k tramvajové trati. Součástí bude i pokládka a oprava detekčních smyček, které budou sloužit pro budoucí koordinaci provozu světelně řízených křižovatek na náměstí Národních hrdinů a Havlíčkovy ulice. Na tyto opravy, které jsou v režii města, je vyčleněno celkem 11,3 milionů korun.

Další články