Zde může být vaše reklama.

Kraj si nechá zpracovat audit na zakázky krajské Správy silnic

Kraj si nechá zpracovat audit na zakázky krajské Správy silnic

foto: Olkraj.cz

21. 04. 2021 - 07:25

Hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek včera odpoledne spolu se svými naměstky Ivo Slavotínkem a Michalem Záchou přestoupil před novináře, aby uvedl, jak Olomoucký kraj bude reagovat na informace týkající se možného ovlivňování zakázek Správy silnic Olomouckého kraje.

Reakce kraje má být podle radních v případě podezření na korupční rychlá a razantní.

„Rada Olomouckého kraje schválila provedení forenzního auditu k prošetření zakázek v příspěvkové organizaci Správa silnic Olomouckého kraje,“ řekl včera novinářům hejtman Suchánek. Ten také uvedl, že se audit bude týkat minulého volebního období mezi lety 2016 až 2020.

Celou kauzu odstartovalo zveřejnění informací že zápisků Jaroslava Faltýnka. Některé z nich totiž naznačují, že by zakázky na dopravní stavby v Olomouckém kraji v minulosti nemusely probíhat transparentním způsobem.

„Informace, které se objevily v médiích, vůbec neberu na lehkou váhu. Naším cílem je prověřit systém a zadávání veřejných zakázek,“ zdůraznil na tiskové konferenci Žácha, který v současné koalici plní roli náměstka pro dopravu.

V oficiální tiskové zprávě pak stojí, že transparentní hospodaření a nakládání s financemi je pro hejtmanství absolutní prioritou.

Věřím, že krajem zadaný hloubkový audit pomůže vnést do celé kauzy více světla. Jakákoli korupce při zadávání veřejných zakázek je absolutně nepřijatelná,“ dodal Ivo Slavotínek, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Jelikož má být na audit vypsáno výběrové řízení, nebude jeho výsledek ze dne na den, ale šetření potrvá až několik měsíců. Kraj se zároveň v případě nutnosti zavázal ke spolupráci s Policií České republiky.

Další články