Zde může být vaše reklama.

Letní Flora přilákala dvaadvacet tisíc návštěvníků

Letní Flora přilákala dvaadvacet tisíc návštěvníků

foto: Lukáš Blokša

23. 08. 2021 - 13:27

Nejvyšší návštěvností za poslední tři roky se může pyšnit včera skončená letní etapa květinových výstav Flora Olomouc. Branami akce prošlo mezi 19. a 22. srpnem necelých dvacet dva tisíc lidí.

Pavilon A hostil expozici Souznění s přírodou, která byla inspirovaná starověkými visutými zahradami královny Semiramis, své místo v programu měla i expozice Českého zahrádkářského svazu Zdraví z přírody, výstava Příroda v malbě, malba v přírodě, Výzkumná laboratoř rostlin, Dny moravských vín či letní For Model a tradiční zahradnické trhy.

„Jsem ráda, že k nám na letní etapu výstavy Flora Olomouc přišlo během čtyř dnů téměř 22 tisíc lidí. Všem návštěvníkům a také příznivcům Výstaviště Flora velice děkuji. Už v sobotu 21. srpna bylo jasné, že návštěvnost bude vyšší než minulý rok, kdy na letní Floru dorazilo více než 15 tisíc návštěvníků,“ uvedla Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc.

Letošní ročník letní Flory Olomouc překonal v počtu návštěvníků i rok 2019, kdy do Smetanových sadů dorazilo přes 20 tisíc lidí.

„Fakt, že se nám podařilo překonat návštěvnost ročníku 2019, nás příjemně překvapil. Velké poděkování patří našim partnerům a všem, kteří se na přípravě letošního ročníku letní Flory Olomouc podíleli,“ dodala Fuglíčková.

Kromě tradičních součástí se letošní Flora chlubila i novinkou, večerním posezením u vína, kulinářských specialit a cimbálové muziky, jež se mimo otevírací dobu celé výstavy konalo v sobotu od 19 do 22 hodin v části Smetanových sadů zvané Samba.

Se svým povídáním „Nevinně o víně“ zde vystoupil zpěvák Jožka Šmukař.

Návštěvníci akce pak museli dodržovat platná protikoronavirová opatření.

Na fotogalerii se můžete podívat na našem webu.

Vedení Výstaviště Flora Olomouc pak už připravuje podzimní etapu. Ta proběhne mezi 14. a 17. říjnem a bude se honosit podtitulem „…v říši ovoce a zeleniny“ coby připomínku skutečnosti, že letošní rok byl Valným shromážděním OSN vyhlášen za Mezinárodní rok ovoce a zeleniny.

Další články