Zde může být vaše reklama.

Festival vědeckých filmů Letošní AFO bude až na podzim. Poprvé i online

Letošní AFO bude až na podzim. Poprvé i online

foto: AFO

07. 08. 2020 - 06:00

Kvůli koronavirovým opatřením byl letošní festival vědeckého filmu AFO přeložen na podzim. Od 1. do 4. října bude možné filmy zhlédnout přímo v Olomouci. Novinkou ale bude i online verze festivalu.

"Připravujeme pro vás interaktivní rozhraní, kde budete moci sledovat světové dokumentární hity, které by se jinak do české distribuce nikdy nedostaly, a nepřijdete ani o úvody, přednášky a rozhovory s našimi hosty," uvedli organizátoři festivalu.

Vzhledem k předpovídané druhé vlně koronaviru bude možná nutné přistoupit ke změnám, ale organizátoři jsou na to připraveni. "Nebudeme si nic nalhávat, předpovědi na podzimní vývoj šíření viru nejsou příliš nakloněny festivalovému dění. Proto nechceme nechat nic náhodě a máme bojový plán pro každou situaci. Ne náhodou je hlavním tématem AFO55 adaptace!"

Už teď si můžete prohlédnout program festivalu. V nejpočetnější kategorii - Mezinárodní soutěž, je přihlášeno 43 snímků. "Nebudou chybět dokumenty přírodopisné, ať už lokálně zaměřené či obecnější, vydáme se do minulosti i do vesmíru a diváci se dočkají i angažovaných, vědecky podložených pohledů na svět, ve kterém žijeme," uvedl Tomáš Poštulka.

Kompletní přehled filmů najdete na webu afo.cz

Další články