Zde může být vaše reklama.

OBNOVA PROVOZU Lidé se opět dostanou tramvají do Pavloviček

Lidé se opět dostanou tramvají do Pavloviček

foto: DPMO

10. 11. 2023 - 09:13

Po necelém měsíci výpadku se opět rozjedou tramvaje na úseku Hlavní nádraží – Pavlovičky, který nyní v provizorním režimu obsluhují náhradní autobusy. Tramvaje tuto část města neobsluhují od 17. listopadu, kdy se na přejezdu v Divišově ulici střetl vlak s kamionem a následný požár významně poškodil jak trolejové vedení, tak kolejový svršek.

„Obdrželi jsme dílčí části kolejové konstrukce, které bylo nutné vyrobit na zakázku. Pokud nám a dodavatelským firmám bude přát počasí, tak v sobotu bude provoz v této části města obnoven,“ sdělil předseda představenstva olomouckého dopravního podniku Jaroslav Michalík. 

Cena aktuálně probíhajících oprav přesáhla dva miliony korun. Zprovoznění trati bude zatím provizorní. Dopravní podnik čeká ještě na další znalecké posudky, které provádí Správa železnic a mají určit, zda bude nutné vyměnit kolejové křížení. K tomu by v případě potřeby došlo v příštím roce.

Hrůzně vypadající nehoda na přejezdu, při které vypukl rozsáhlý požár, zastavila silniční, tramvajovou i železniční dopravu a na čas ochromila celou oblast. Celková škoda přesáhla 36 milionů korun. Vyžádala si zranění řidiče nákladního auta, vlakvedoucího a nejméně šesti cestujících. Nebýt pohotového jednání vlakvedoucího a jednoho ze svědků nehody, mohly být podle hasičů na místě i mrtví a další zranění.

Další články