Zde může být vaše reklama.

Máte doma zimu? V teplárně došlo k poruše, oprava může trvat

Máte doma zimu? V teplárně došlo k poruše, oprava může trvat

foto: Lukáš Blokša

29. 11. 2021 - 15:04

Z různých koutů města se v posledních hodinách ozývají stížnosti obyvatel Olomouce, že jim v domech a bytech málo hřejí radiátory. Příčina tohoto stavu je jednoduchá. V neděli 28. listopadu po desáté hodině večer došlo v olomoucké teplárně k poruše jednoho z hlavních tepelných zdrojů, který slouží k distribuci energie pro město Olomouc. Dodávka je omezená kvůli nedostatečné kapacitě náhradního zdroje, na opravě se pracuje, hotovo by mohlo být do středy.

"Vážení odběratelé, v neděli 28. 11. 2021 ve 22 hodin došlo v teplárně Olomouc k poruše jednoho z hlavních tepelných zdrojů pro město Olomouc. V současnosti je dodávka tepelné energie zajištěna náhradním způsobem," píše společnost na webu Oltermu.

„Na odstranění havárie intenzivně pracujeme, plánujeme obnovit sto procent dodávek tepla k 1. prosinci,“ uvedl Kamil Vrbka, ředitel regionu Střední Morava Veolia Energie ČR.

Dodávka tepelné energie je v současné době zajištěna pomocí náhradního zdroje. Ten ale nemá dostatečnou kapacitu, proto je dodávání tepla regulováno a omezeno.

Jak jsou dodávky omezené?

- Dodávka do bytových domů – přerušovaná příprava teplé vody, vytápění omezeno o 30%

- Dodávka do školských zařízení - přerušovaná dodávka teplé vody, vytápění omezeno o 30%

- Dodávka do zdravotnických zařízení - bez omezení

- Dodávka průmyslu - omezení o 20%

Aktuální informace může každý Olomoučan najít pod speciálním odkazem na webu společnosti Olterm v sekci odstávky a poruchy.

Další články