Zde může být vaše reklama.

Jaké budou trhy? Město letos znovu vybere pořadatele Vánočních trhů

Město letos znovu vybere pořadatele Vánočních trhů
Vánoční trhy v Olomouci

foto: Blanka Martinovská, olomouc.eu

23. 01. 2020 - 08:20

Pořadateli olomouckých vánočních trhů po deseti letech vypršela smlouva a město nejpozději v létě vypíše nové koncesní řízení. Už nyní svůj zájem potvrdila společnost Kulturní Olomouc, která trhy doposud organizovala.

Předseda správní rady společnosti Kulturní Olomouc potvrdil zájem a prozradil, že spolek má v plánu další vylepšení a novinky.

Je pravděpodobné, že zájem budou mít i další firmy. Před deseti lety se do řízení přihlásily tři další společnosti: ATP Agency, Petarda Production a RK Invest. Kromě první z nich svůj zájem o nový konkurz firmy nevyloučily.

„Zatím jsme toto téma neřešili, ale podnět je to zajímavý,“ řekla pro Deník Kristina Mejias z olomoucké pobočky Petarda Production. A hned ji napadlo několik vylepšení. „Je škoda, když končí už před Štědrým dnem a nefungují i mezi svátky. To samé kluziště, klidně ať se bruslí ještě v lednu. Ale chápu, že z hlediska nákladů je to složité.“

Vánoční trhy každoročně navštíví tisíce lidí z celého kraje. Podle předběžného hodnocení byly trhy roku 2019 dokonce úspěšnější než dříve. Vliv na to mohlo mít ruské kolo, které bylo nově instalováno na tržnici. „Máme potvrzeno, že lidé se pohybovali od Horního přes Dolní náměstí až po tržnici a zase zpět. Ten celek fungoval velmi dobře, což bychom rádi zachovali i do budoucna,“ řekl pro Deník Petr Ilgner ze spolku Kulturní Olomouc.

Další články