Zde může být vaše reklama.

Dotace schváleny Město Olomouc schválilo dotace pro dobrovolné hasiče

Město Olomouc schválilo dotace pro dobrovolné hasiče

foto: Blanka Martinovská, www.olomouc.eu

12. 02. 2020 - 11:23

Radní města Olomouce v pondělí 10. února schválili žádosti o dotace pro dobrovolné hasiče za 857 100 korun.

„Dobrovolným hasičům pomáháme dlouhodobě a systematicky, každý rok je podporujeme nákupem techniky a vybavení, modernizací zázemí, budováním hasičských zbrojnic a podobně. Víme, že to má smysl, protože kvalitní sbory dobrovolných hasičů znamenají i větší bezpečí Olomoučanů,“ říká náměstek primátora Martin Major, který má v gesci i oblast ochrany obyvatel. 

Šlo o tři žádosti, díky kterým se vylepší vybavení sborů z Olomouce, Droždína, Holice, Chomoutova, Lošova, Radíkova a Topolan. Nejdražší bude pořízení nové střídky pro jednotku SDH Olomouc za 300 tisíc korun a dvou dopravních aut pro jednotky v Chomoutově a Topolanech za 200 tisíc korun.

Zároveň budou podány žádosti o dotaci na pořízení a obnovu hasičského vybavení pro jednotlivé JSDH SMOl. Na pořízení vybavení, jako je nová dýchací technika, ochranné prostředky, prostředky první pomoci a prostředky k odvětrávání kouře, žádá město příspěvek ve výši 341 100 korun. Další dotace z kraje by pak byla využita na kurz bezpečné jízdy pro čtyři členy JSDH Olomouc ve výši 16 tisíc korun.
Rada města Olomouce bude následně informována o průběhu stavu podaných žádostí a o případném uzavření smluv s Olomouckým krajem o přidělení dotací.

Další články