Zde může být vaše reklama.

Město zveřejnilo plán zakázek na rok 2021

Město zveřejnilo plán zakázek na rok 2021

foto: Shuterstock

19. 02. 2021 - 12:00

Město Olomouc na svém webu zveřejnilo plán veřejných zakázek pro letošní rok. V rubrice Podnikatelé nebo pod informacemi odboru investic tak jde nově na webu města dohledat seznam nejvýznamnějších zakázek, které město zadává. Vedení města tímto krokem podle svých slov naplnilo další bod svého programového prohlášení v oblasti transparentnosti.

 

„Postupujeme transparentně a klademe důraz na výslednou kvalitu. Proto je zejména v současné době, kdy je na stavebním trhu zvýšená poptávka po kvalitních dodavatelích, výhodou, pokud si dodavatelé mohou informaci o vypisovaných zakázkách vyhledat s předstihem,“ objasňuje náměstek primátora Martin Major.

Mezi další výhody počítají zástupci města kromě transparentnosti při postupu zadavatele také maximální otevřenost pro dodavatele i podporu konkurence na trhu.

„Potencionální zájemci se tak mohou zavčas zaměřit na typy veřejných zakázek, které jim profesně vyhovují a z toho mohou následně plynout i případné finanční úspory pro město, jako zadavatele,“ vysvětluje náměstek Major.

Se seznamem plánovaných veřejných zakázek na letošní rok přišel odbor investic olomouckého magistrátu. V plánu jsou kromě zakázek města a jeho příspěvkových a akciových společností.

„Pro letošní rok se jedná se o 81 veřejných zakázek na stavební práce, 5 veřejných zakázek na technické projektování, 20 veřejných zakázek na dodávky gastrozařízení pro obnovu zařízení školních jídelen a 22 veřejných zakázek na ostatní nákupy,“ vyjmenovává vedoucí oddělení veřejných zakázek na odboru investic Alena Vačkářová. Sestavený přehled bude pravidelně, maximálně jedenkrát za čtvrtletí aktualizován.

O co nejlepší informovanost podnikatelů v regionu se snaží i Okresní hospodářská komora Olomouc. „Vzhledem k aktuální době je pro podnikatele klíčové i plánování a tento krok města je v tomhle určitě velmi prospěšný. Stejně tak budeme rádi, když se do místních zakázek budou zapojovat co nejvíce firmy z našeho regionu,“ doplnil k tématu ředitel komory Radim Kašpar. V kontextu nového transparentního kroku samosprávy vzniklo ve spolupráci s hospodářskou komorou také tematické video.

Další články