Zde může být vaše reklama.

Moje Olomouc: Město aktualizovalo oficiální aplikaci

Moje Olomouc: Město aktualizovalo oficiální aplikaci

foto: SMOL

05. 02. 2023 - 06:39

Uživatelsky příjemnější, s novým vyhledáváním a dalšími možnostmi, včetně objednávání na přepážky magistrátu. Taková je teď aplikace Moje Olomouc, která má za sebou redesign a další vylepšení. Funkce, na něž byli uživatelé zvyklí z dřívějška, zůstaly, design je nový. Oficiální aplikaci statutárního města Olomouce je možné stahovat zdarma na všechna mobilní zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Aktualizace z konce ledna přinesla hned několik novinek v čele se třemi přednastavenými moduly, které dosud v aplikaci chyběly. Díky tomu je nově možné objednávat se na přepážky, odpovídat v anketách nebo vyhledávat v praktickém seznamu životních situací, s jejichž řešením může lidem pomoci olomoucký magistrát. „Vývoj aplikace je dlouhodobý proces. Chceme ji nadále zdokonalovat a zvyšovat její funkčnost. Poslední aktualizací jsme si připravili půdu i pro další změny, které přijdou v budoucnu,“ vysvětlil náměstek primátora pro IT Tomáš Pejpek.

 Uživatelé si po prvním spuštění aplikace mohou vybrat, jestli mají zájem o funkce určené pro obyvatele města, turisty, nebo studenty. Každé z těchto nastavení je jiné a lze mezi nimi přepínat. Navíc je možné měnit řazení ikon na úvodní stránce. „Jednotlivé položky lze různě přehazovat, přidávat, nebo naopak skrývat. Každému totiž vyhovuje něco jiného,“ dodal městský webmaster Pavel Snášel.

Aplikace Moje Olomouc funguje od roku 2018 a postupně zahrnuje více modulů. Prostřednictvím ní je tak možné koupit si jízdenku, zaplatit parkování, komunikovat s úřadem nebo nahlásit závadu. Nechybí v ní ani kalendář akcí, interaktivní mapa nebo nastavitelné push notifikace.

Další články