Zde může být vaše reklama.

Tisková zpráva Moravská filharmonie Olomouc ruší až do odvolání všechny akce

Moravská filharmonie Olomouc ruší až do odvolání všechny akce

foto: Moravská filharmonie

12. 03. 2020 - 08:03

V návaznosti na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 10. března 2020 a následné usnesení Bezpečnostní rady statutárního města Olomouce ruší Moravská filharmonie Olomouc všechny plánované koncerty i všechny ostatní akce pro veřejnost s místem konání v Redutě a Mozartově sálu, a to od úterý 10. března od 18.00 až do odvolání.

Opatření se týká všech koncertů bez výjimky. Za jednotlivě zakoupené vstupenky koncertů, které se do doby účinnosti tohoto opatření neuskuteční, bude vstupné vráceno v plné výši. Kompenzace za abonentní vstupenky bude vyčíslena poměrnou částí po odvolání mimořádných opatření podle konečného počtu zrušených koncertů. Nejbližší následující koncert řady P – Patriot, který je naplánovaný na čtvrtek 19. března, pak filharmonici odehrají pro širokou veřejnost prostřednictvím online přenosu přes web a YouTube kanál Moravské filharmonie Olomouc.

„Podařilo se nám najít a zorganizovat alternativu pro naše abonenty a fanoušky a nejbližší abonentní koncert odehrajeme. Operativně jsme sestavili profesionální tým zvukařů i kameramanů, kteří s námi pravidelně spolupracují na jiných projektech, a koncert Sólo pro Ladu a Viktorii z řady Patriot bude k vidění a poslechu v plánovaném termínu 19. března v 19 hodin živě formou online přenosu přes náš web a YouTube kanál,“ uvedl Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc, a dodal: „Moravská filharmonie je tu pro své posluchače i v této výjimečné situaci a my všichni zde věříme, že toto řešení bude v kontextu aktuálních okolností vítanou možností, jak si náš koncert klasické hudby s olomouckými talenty vychutnat.“

Aktuální kalendář a plán koncertů Moravské filharmonie Olomouc na nejbližší dny:

  • 17. 3. koncert NR3 „Kouzlo dvojhlasu“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.
  • 19. 3. koncert P4 „Patriot“ – Sólo pro Ladu a Viktorii: Zrušeno jako veřejný koncert v Redutě. Vstupné se vrací v plné výši. Koncert bude proveden jako veřejně přístupný formou online přenosu ve stejném termínu i čase.
  • 26. 3. koncert A7 „Na jaře u vody“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.
  • 27. 3. koncert R4 „Na jaře u vody“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.
  • 29. 3. koncert NM3 – Nedělní matiné „Český Honza – písničky z pohádek“: Zrušeno bez náhrady; vstupné se vrací v plné výši.

O zrušení, popř. alternativním provedení dalších koncertů v měsíci dubnu bude Moravská filharmonie Olomouc včas informovat. Pro festival Dvořákova Olomouc zatím nejsou žádná omezení připravována.

Vstupné na zrušené koncerty a další akce pro veřejnost bude kompenzováno v tomto režimu:

  • Peníze za vstupenky, které si posluchači zakoupili online přes web Moravské filharmonie Olomouc, budou vráceny automaticky na účet, ze kterého byly uhrazeny, a to bezprostředně po termínu zrušeného koncertu, nejpozději však do 30 dnů ode dne jeho plánovaného konání.
  • Vstupenky, které byly zakoupeny v Informačním centru radnice, je možné vrátit bezprostředně po termínu zrušeného koncertu, nejpozději však do 30 dnů ode dne jeho plánovaného konání přímo v sídle Moravské filharmonie Olomouc na Horním náměstí (služební vchod se nachází v 1. patře v budově Horní nám 424/23 v těchto dnech a časech: Út, Čt a Pá 14.30 – 16.30, St a Pá 9 – 11 hodin).
  • Kompenzace za abonentní vstupenky bude vyčíslena poměrnou částí po odvolání mimořádných opatření podle konečného počtu zrušených koncertů. Tato poměrná část bude abonentům vrácena bezhotovostně na účet v termínu od 4. do 31. května 2020. Ve stejném termínu si mohou ti abonenti, kteří své abonmá uhradili hotově či složenkou, vyzvednout poměrnou část vratky v sídle Moravské filharmonie Olomouc na Horním náměstí (služební vchod se nachází v 1. patře v budově Horní nám 424/23 v těchto dnech a časech: Út, Čt a Pá 14.30 – 16.30, St a Pá 9 – 11 hodin).
  • Externí pořadatelé jiných akcí v Redutě a Mozartově sále řeší kompenzace ve vlastním režimu. Informace k tomu poskytnou přímo příslušní externí pořadatelé.

Případné dotazy k možnosti sledování koncertu online, nebo k vrácení vstupného u zrušených koncertů poskytne vedení Moravské filharmonie Olomouc na e-mailu info@mfo.cz nebo na telefonním čísle +420 585 206 520.

O dalším vývoji bude Moravská filharmonie Olomouc dále informovat na svém oficiálním webu (www.mfo.cz) a facebookovém profilu a prostřednictvím e-mailu u těch posluchačů, kteří na sebe zanechali e-mailový kontakt.

Zdroj: Moravská filharmonie Olomouc

Další články