Zde může být vaše reklama.

Moravská vodárenská vypsala Olomouci šek pro Azylový dům

Moravská vodárenská vypsala Olomouci šek pro Azylový dům

foto: Olomouc.eu

06. 02. 2021 - 16:12

Ženy a matky s dětmi z olomouckého Azylového domu se mohou těšit na nové technické vybavení i výpočetní techniku, aby se svými dětmi mohly lépe zvládat distanční výuku. A to díky padesáti tisícovému příspěvku společnosti Moravská vodárenská. Její oblastní ředitel Petr Schinneck předal šek primátorovi města Miroslavu Žbánkovi.

 

„Nacházíme se všichni ve složité situaci. Klientky našeho azylového domu se svými dětmi si procházejí velmi tíživou etapou života, do které ještě nyní zasáhl koronavirus a distanční výuka. A samozřejmě, povinnost plnit si školní docházku platí pro všechny děti. Jsem proto moc rád, že díky vašemu daru můžeme těmto rodinám alespoň trochu pomoci současnou situaci lépe zvládat,“ řekl primátor.

Šek následně putoval do rukou náměstkyně Evy Kolářové, která má ve své gesci sociální záležitosti.

„Kolikrát jsou to opravdu neuvěřitelné životní příběhy, kterými tyto silné ženy procházejí. Tento sociální hendikep se teď ale bohužel střetává s reálnými, i když dříve nečekanými potřebami dneška, v tomto případě hlavně tak, že je třeba zajistit dětem distanční výuku. Což je samozřejmě nadmíru složité, když se nacházíte v tak těžké životní etapě. Jsem za tento dar moc vděčná, věřím, že klientkám i jejich dětem nové vybavení teď alespoň trochu ulehčí život,“ dodala náměstkyně.

Další dar pro azylový dům schválila také Rada města Olomouce. Jde o několik desítek hraček a dětských stavebnic a stolních her za více než 90 tisíc korun. Věnovala je Lucie Johanesová. Dušan Hulman pak pro azylový dům pořídil kondenzační sušičku prádla za 14 tisíc.

Další články