Zde může být vaše reklama.

Moravské divadlo Olomouc zavřelo, Tramtarie bude hrát dál

Moravské divadlo Olomouc zavřelo, Tramtarie bude hrát dál

foto: Archiv redakce

10. 03. 2020 - 11:45

Vzhledem k tomu, že se nesmí na jednom místě sejít více, než sto lidí, je možné, že některá místa budou muset zavřít. Třeba takové divadla Tramtarie se ale omezení nedotkne. Moravské divadlo Olomouc naopak informovalo o zrušení všech představení.

"Divadlo Tramtarie do této kategorie nespadá, má kapacitu 76 diváků, představení tedy normálně hrajeme dál podle programu," prozradila ředitelka divadla Petra Němečková.

V návaznosti na rozhodnutí Bezpečnostní rady státu uzavřelo vedení Moravského divadla Olomouc divadelní budovu pro veřejnost. Naplánovaná večerní i dopolední představení jsou zrušená, zkoušky na premiéru inscenace Donaha! pokračují v normálním režimu.

„Plně respektujeme rozhodnutí vlády České republiky. Prevence vůči koronaviru je pro nás na prvním místě. Zdraví je priorita a jsou chvíle, kdy musí kultura stranou. Již jsme přijali zvýšená hygienická opatření, v souvislosti s nařízením jsme okamžitě zavedli zákaz návštěv v divadle a veškerých edukačních činností a zájmových kroužků v budově. V divadle bude probíhat jen nejnutnější provoz, zkušební proces chystané muzikálové inscenace Donaha! pokračuje v normálním režimu,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel divadla David Gerneš.

"V souvislosti se situací ohledně šíření nákazy COVID-19 vedení UP na základě mimořádného opatření vlády ruší od 11. 3. 2020 kontaktní výuku, a to s platností do 22. 3. 2020. Totéž se týká také kurzů celoživotního vzdělávání UP. O případném dalším prodloužení tohoto opatření s ohledem na aktuální vývoj situace vás budeme informovat. Alternativní forma výuky a studia v tomto období je na individuální domluvě vyučujícího se studenty. Pracovní povinnosti zaměstnanců se tímto nařízením neruší. Případné změny ve formě pracovního režimu zaměstnanců UP jsou v kompetenci děkanů fakult a nadřízených pracovníků," informuje na svém Žurnálu Univerzita Palackého.

Další články