Zde může být vaše reklama.

Most přes Bystřici na Masarykově třídě projde rekonstrukcí

Most přes Bystřici na Masarykově třídě projde rekonstrukcí

foto: Olomouc.eu

11. 02. 2021 - 07:54

Uz druhý most na Masarykově třídě za poslední rok projde rekonstrukcí. Poté, co v loňském roce dělníci opravili most přes Mlýnský potok, se letos dočká most na druhé straně řeky Moravy, most přes Bystřici. Radní už mají zhotovitele, začít by se mělo koncem března.

Behem opravy mostu by mělo dojít k úplnému odstranění vrstev na nosné konstrukci, udělat se má nová izolace i vozovka, kolejový svršek pro tramvaje, chodníky i zábradlí.

Oprava bude stát přes 20 milionů korun

Radní původně předpokládali, že se bude cena zakázky pohybovat ve výši 26 milionů korun, nakonec je o zhruba pět milionů nižší.

Dělníci by s pracemi měli začít koncem března, hotovo by mohlo být koncem listopadu letošního roku.

„I v tomto případě se nám podařilo pečlivě plánovat a koordinovat. Stavební práce proto proběhnou v době, kdy na trase mezi Žižkovým náměstím a hlavním nádražím nejezdí tramvaje kvůli tomu, že zde probíhají protipovodňová opatření a opravuje se velký most přes Moravu,“ uvedl investiční námětek Martin Major.

V centru Olomouce se opravuje jeden most za druhým

Oprava mostu přes Bystřici navazuje na loňskou opravu mostu přes Mlýnský potok. Obě přitom využily toho, že v místě v současně době probíhá stavba zcela nového mostu přes řeku Moravu, kterému obyvatelé Olomouce přezdívají Rejnok.

Všechny práce by měly skončit v první polovině roku 2022, kdy se Olomoučané opět budou moct projet tramvají ze zastávky náměstí Republiky až na zastávku Hlavní nádraží a přejedou behem jízdy dva opravené a jeden zcela nový most.

Další články