Aby během znovuotevření cesty nedošlo k problémům, dohlížela na dopravu kousek od mostu také policie.

Díky otevření mostu i pro běžnou dopravu se řidičům otevřel průtah mezi Dobrovského ulicí a výpadovkou na Šternberk. Na nějakou dobu tak skončilo popojíždění přes nábřeží a Masarykovu třídu. Auta se ode dneška dostanou také na Husovu ulici, cesta na Letnou a v opačném směru k Hradisku je však i nadále uzavřená. A to je trnem v oku některým řidičům.

"Vadí mi, že otevřou most, ale podle mě hlavní a důležitou boční cestu, kterou je cesta k nemocnici na Klášterním Hradisku, nechají stále zavřenou a otevření se dočkáme až začátkem května," prozrazuje řidič Milan.

Vlnu reakcí otevření mostu strhlo také na sociálních sítích. Uživatel vystupující pod jménem Ladis Rivera byl ve svém komentáři velmi nevybíravý.

"Vsadím se, že ti páni 'inženýři' nepočítali s tím, když otevřou most pro takzvanou individuální dopravu, čili ulice Sokolovská a spol budou stále uzavřené, tak jak na to doplatí ti řidiči, kteří pojedou přes černou cestu, napojit se na ulici Pasteurova bude tuším úplně nemožný, když celá doprava z masaryčky bude přesunuta právě na Pasteurovu....napojit zbylé ulice je asi něco těžce zvládnutelného..." Popisuje svůj pohled na věc.

Na řidiče čeká jen chvilková úleva

Řidiči se teď na pár dní mohou těšit na pohodlný průjezd přes Moravu bez objížděk. To ale skončí hned v pondělí 2. března, kdy se kvůli bourání druhého mostu zavře Masarykova třída. Uzavírka zastaví i provoz tramvaje, ty se tak do centra města nepodívají necelé dva roky. A aby toho nebylo málo, hned poté, co se uzavře Masarykova třída, začne rekonstrukce ulice 8. května. V květnu se pak přidá obnova mostu přes Mlýnský potok na třídě 1. máje.