Zde může být vaše reklama.

Motorkář pod vlivem drog chtěl ujet policistům z Litovle

Motorkář pod vlivem drog chtěl ujet policistům z Litovle

foto: Policie ČR

25. 08. 2021 - 12:18

Před policisty se včera odpoledne snažil ujet mladík na motorce, kterého hlídka chtěla zastavit mezi Mladčí a Novými Zámky. Policisté ho chtěli zastavit kvůli tomu, že motorce chyběla poznávací značka. Mladík nejprve nespolupracoval a z místa chtěl ujet.

"Policisté se pokusili řidiče zastavit předepsaným způsobem, avšak ten zareagoval zrychlením své jízdy. Poté policistům sjel do lesního porostu a pokračoval po betonové lesní cestě  k místní části Litovle zvané Svatá voda. Pronásledování pokračovalo až do ulic Litovle, kde odbočil na silnici vedoucí zpět k obci Mladeč – Nové Zámky. Motorkář policistům při jízdě po této komunikaci kličkoval, čímž jim znemožňoval jeho předjetí," uvedla k případu mluvčí policie Petra Vaňharová.

Nakonec se policistům přece jen podařilo dostat před motorku, řidič se ale i nadále pokoušel ujet.

"Začal se pokoušet o podjetí služebního vozidla, které při svém počínání na několika místech poškodil. Po více jak pěti minutovém pronásledování nakonec motorkář nezvládl své manévry a skončil i s motorkou v příkopě," doplnila mluvčí.

Policisté při následné kontrole zjistili, že jde o šestadvacetiletého muže, který má až do ledna 2023 vystavený zákaz řízení.

"Navíc se mladý muž podrobil mimo jiné i orientačnímu testu, zdali není pod vlivem drog, s pozitivním výsledkem na THC," uzavřela Vaňharová.

Během honičky došlo ke škodě za 10 tisíc korun, nikdo se nezranil. O tom, jak bude celý případ klasifikovaný, teprve policie rozhodne.

Další články