Zde může být vaše reklama.

MŠ Dělnická se dočká zateplení fasády i dalších změn

MŠ Dělnická se dočká zateplení fasády i dalších změn

foto: Lukáš Blokša

13. 01. 2021 - 19:00

Na velké změny se mohou těšit učitelky i děti z Mateřské školy Dělnická v Olomouci. Školka se totiž dočká velké rekonstrukce. Její součástí bude zateplení fasády a střech, školka bude mít také nová okna, dělníci vybudují bezbarierový vstup a přibude jedno nové oddělení.

Investici už schválila Rada města Olomouce.

„Na základě zadávacích podmínek jsem nyní schválili výběr zhotovitele této veřejné zakázky. Zahrnuje hned dvě akce. Jedna se týká energetických opatření a druhá rozšíření kapacity mateřské školy. Vzhledem k provázanosti staveb plánujeme obě části uskutečnit současně,“ popsal investiční náměstek primátora Martin Major.

Kromě fasády se plánuje výměna oken a dveří, zateplovat se bude také plohá střecha celé budovy a strop suterénu. Nového systému větrání se dočkají učebny, šatny i všechny další prostory.

„V rámci stavebních úprav souvisejících s rozšířením kapacity čeká budovu školky i změna dispozic, protože nové oddělení vznikne ve druhém podlaží,“ popsal náměstek primátora pro školství Karel Konečný. S

Další důležitou součástí rekonstrukce školky bude vybudování zvedaví plošina, díky které bude zajištěn bezbariérový přístup do nově vzniklého oddělení. Firma, která opravy bude provádět, nakonec dodá i nábytek a do venkovního areálu mateřinky nové herní prvky.

„Pokud půjde vše podle plánu, předpokládáme, že by stavební firma mohla zahájit práce v prvním čtvrtletí letošního roku a dokončit by je měla v lednu toho příštího,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Cena zakázky tak, jak se ji podařilo vysoutěžit, je necelých 24 milionů korun, radní přitom původně počítali s tím, že bude cena o zhruba devět milionů vyšší.

Další články