Zde může být vaše reklama.

Muž z Olomoucka se pokusil zabít svou expřítelkyni

Muž z Olomoucka se pokusil zabít svou expřítelkyni
Ilustrační fotografie

foto: Pixabay

17. 06. 2020 - 15:22

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání jednašedesátiletého muže z Olomoucka pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

"Muž se protiprávního jednání měl dopustit tím, že v pondělí 15. června 2020 v ranních hodinách vnikl v obci na Olomoucku neoprávněně do bytu šestapadesátileté ženy, dovnitř vlezl po žebříku otevřeným oknem, pak se schoval za dveře, a když žena vešla do místnosti, tak ji neočekávaně napadl dílenským nářadím. Útočil cíleně na horní polovinu těla a způsobil ženě vážná zranění," prozradil k případu mluvčí policie Libor Hejtman.

Policisté byli na místě během pár minut od přijetí oznámení a útočníka zadrželi. Místo činu zajistili kriminalisté územního odboru Olomouc a po vyhodnocení situace přivolali krajské kolegy, kteří následně případ převzali.

"Z dosavadně zjištěných informací vyplývá, že útočník je bývalým partnerem poraněné ženy a motivem útoku je pravděpodobně skutečnost, že se muž psychicky nevyrovnal s předchozím rozchodem ze strany partnerky, roli sehrála zřejmě i žárlivost. Obviněný muž nebyl v době útoku pod vlivem alkoholu ani jiné drogy a v minulosti nebyl soudně trestán," doplnil.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby.

"Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let," oznámil Hejtman.

Další články