Zde může být vaše reklama.

MuO vrací úder! Muzeum uspořádá koncert jako výzvu k odvolání Staňka

Muzeum uspořádá koncert jako výzvu k odvolání Staňka

10. 05. 2019 - 14:00

Už v pondělí 20. května se v 18 hodin odehraje v proluce u Muzea umění Olomouc koncert, na kterém vystoupí David Koller, Barbora Poláková, Tata Bojs a několik dalších kapel. A to všechno kvůli tomu, jak se v posledních týdnech k instituci a jejímu teď již bývalému řediteli Michalu Soukupovi zachoval ministr kultury Antonín Staněk.

A proč vlastně? Koncert chce podpořit petici www.nekulturniministr.cz

Politická zvůle, kam oko dohlédne! Když to člověk zažije na vlastní kůži, tak ví, kolik energie se musí na spravedlivý boj použít, aniž by měl záruku, že to dobře dopadne! Podporuji zaměstnance olomouckého Muzea umění! Cítím s Vámi,“ napsala pěvkyně Dagmar Pecková, která bude jednou účinkujících.

Kromě Dagmar Peckové přijedou podpořit Muzeum umění Olomouc, autory petice z Centra pro současné umění DOX i všechny příznivce kultury tyto kapely
a interpreti:

Tata Bojs
ASPM Jana Spáleného
David Stypka & Bandjeez
Nylon Jail
David Koller Band & Bára Poláková

Koncert zahájí ředitel DOX Leoš Válka a v jeho průběhu vystoupí s krátkými projevy další známé osobnosti z řad signatářů petice.

Velké poděkování patří kapelám, které odehrají koncert v Olomouci bez nároku na honorář. Navíc někteří účinkující museli kvůli narychlo zorganizované akci měnit již dohodnutý program. Náklady na financování technické podpory neponese Muzeum umění Olomouc, ale sponzoři i někteří zaměstnanci Muzea umění.

A víte co je na tom nejlepší? Všechno to bude zdarma!

-lub-

Další články