Zde může být vaše reklama.

Jen s jedním zraněním Na dálnici u Haňovic došlo v jednom místě ke dvěma nehodám

Na dálnici u Haňovic došlo v jednom místě ke dvěma nehodám

foto: Policie ČR

16. 09. 2019 - 15:00

Včera, krátce po půl čtvrté odpoledne, policisté na linku 158 přijali oznámení o dopravní nehodě na 250,5 kilometru dálnice D35, ve směru od Mohelnice na Olomouc, v katastru obce Haňovice. Prvotní oznámení hovořilo o dopravní nehodě mezi motocyklistou, kamionem a několika osobními vozidly.

"Po příjezdu na místo události policisté zjistili, že se jedná o dvě dopravní nehody. V prvním případě měl motocyklista objíždět kamion, kterému praskla pneumatika a při tomto manévru o kamion zavadil a havaroval. Při nehodě nedošlo ke zranění, byla vyřešena na euroformulář," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

"Krátce poté došlo na stejném kilometru dálnice, ve stejném směru, k dopravní nehodě tří osobních vozidel. Podle prvotních informací osmatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně-technickému stavu komunikace, a zezadu narazil do zpomalujícího vozidla Škoda Octavia, které řídila šestatřicetiletá řidička. Ze stejné příčiny pak do vozidla Škoda Fabia narazilo vozidlo Peugeot, za jehož volantem seděla čtyřiapadesátiletá řidička. Při nehodě došlo ke zranění čtyřiapadesátileté řidičky," doplnila Urbánková.

Alkohol byl u všech tří účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami, celková hmotná škoda je odhadována na předběžně 230 000 korun – na 30 000 korun na Škoda Octavii, na 100 000 korun na Škodě Fabii a na 100 000 korun na vozidle Peugeot. Řidiči vozidla Škoda Fabia a řidičce vozidla Peugeot byly uloženy pokuty v příkazním řízení.

Další články