Zde může být vaše reklama.

OPRAVY DÁLNIC Na hlavních tazích z Olomouce čekejte kolony

Na hlavních tazích z Olomouce čekejte kolony

foto: ŘSD

26. 05. 2024 - 18:54

Olomouc - Na dálnici D35 z Olomouce do Mohelnice začaly velkoplošné opravy děr a prasklin. Práce na šesti úsecích potrvají až do poloviny června, na dálnici bude omezený provoz. Přelom května a června přináší letos období údržby také na rušnou dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí. Motoristé se na obou klíčových tazích musejí připravit na zdržení a případné kolony.

„Tento týden přijde na řadu dálniční úsek u Příkaz, na začátku června se stavbaři přesunou k Litovli, poté nastoupí u Řimic a do 12. června by chtěli stihnout poslední úsek u Břuchotína ve směru z Mohelnice,“ popsal plán oprav na D35 mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Další pracovníci stavebních firem se vrhnou na opravu D46 mezi Olomoucí a Prostějovem. „Pracovní čety se pustí do oprav na dalších úsecích u Držovic, Prostějova či Olšan. Vždy se jedná o odfrézování defektů v povrchu vozovky před pokládkou nových asfaltových vrstev. Motoristé budou po vytížené komunikaci projíždět přes zúžení. V případě nepříznivých podmínek může být uvedený plán upraven,“ upřesnil mluvčí.

Dálnice mezi Prostějovem a Olomoucí patří k nejvytíženějším úsekům v kraji, projíždí tudy více než 40 tisíc aut denně.

Další články