Zde může být vaše reklama.

Výluka tramvaje Na Novou ulici se měsíc nepodíváte tramvají

Na Novou ulici se měsíc nepodíváte tramvají
Kdo je zvyklý jezdit na Novou ulici tramvají, musí si teď na celý měsíc odvyknout.

foto: Wikipedia

29. 10. 2019 - 15:00

Není to tak dávno, co se otevřela tramvajová trať na Neředín a je tady další výluka, tentokrát už však podle všech dostupných informací poslední v tomto kalendářním roce. Tramvaje se zhruba měsíc nedostanou na Novou ulici, bude se totiž opravovat křížení tramvajových a vlakových kolejí ve Wolkerově ulici.

Mluvčí dopravního podniku Martina Krčová pro Hanácký Večerník uvedla, že se jedná o poslední letos plánovanou opravu tramvajové trati. "Oprava kolejového křížení na ulici Wolkerova vznikla z popudu SŽDC, nikoliv dopravního podniku," doplnila.

Od pondělí 4. 11. 2019 do pondělí 9 12. 2019 bude probíhat oprava kolejového křížení v ulici Wolkerova. "Z těchto důvodů bude vyloučena tramvajová doprava v úseku Nová Ulice – Okresní soud a tím dojde k následujícím úpravám autobusového a tramvajového provozu. Výlukové jízdní řády budou zveřejněny na zastávkových označnících a webových stránkách Dopravního podniku města Olomouce," dodala k výluce Krčová.

TRAMVAJOVÝ  PROVOZ 

Linky č. 1 a 4 – budou nahrazené kombinovanými linkami s označením X1/4 (vedena po trase Fibichova – Hlavní nádraží – Tržnice – Náměstí Republiky – Hlavní nádraží – Pavlovičky) a s označením X4/1 (vedená po trase Pavlovičky – Hlavní nádraží – Náměstí Republiky – Tržnice – Hlavní nádraží – Fibichova, vnitřní kolej). Obsluhované budou všechny tramvajové zastávky na trase.
Linky č. 2, 3, 5 a 7– budou vedené ve svých trasách dle výlukových jízdních řádů.
Linky č. 6 a U nepojedou. 

AUTOBUSOVÝ  PROVOZ

Náhradní autobusová doprava povede po trase Náměstí Hrdinů – Nová Ulice – Náměstí Hrdinů výlukovými autobusy X.

Mezi zastávkami Výstaviště Flora a Fakultní nemocnice budou výlukové autobusy obousměrně vedené ulicemi Wolkerova, Štítného, Albertova, Brněnská. Z tohoto důvodu nebude zastávka Wolkerova obsluhovaná.

Po trase obsluhují výlukové autobusy zastávky následovně: 

Náměstí Hrdinů – autobusová zastávka označník E
Okresní soud – tramvajová zastávka
Výstaviště Flora – tramvajová zastávka
Fakultní nemocnice – autobusová zastávka linky č. 10 
Pionýrská – autobusová zastávka linky č. 10
Nová Ulice – autobusová zastávka směr Centrum Haná
Nová Ulice – autobusová zastávka směr Centrum Haná
Pionýrská – autobusová zastávka linky č. 10
Fakultní nemocnice – autobusová zastávka linky č. 10
Výstaviště Flora – tramvajová zastávka
Okresní soud – tramvajová zastávka
Náměstí Hrdinů – autobusová zastávka označník G

Zastávka Nová Ulice směr Pionýrská bude pro linky č. 16 a 21 přesunuta cca 50 metrů zpět, k označníku občasné zastávky v jízdním pruhu. Zastávka Nová Ulice (v zálivu) bude obsluhována výhradně autobusovou linkou X a linkami noční dopravy.

Noční spoj linky 52 mezi zastávkami Fakultní nemocnice a Výstaviště Flora bude veden ulicemi Brněnská, Albertova, Štítného, Wolkerova.

Zastávka Wolkerova nebude linkou č. 52 obsluhována.

Další články