Zde může být vaše reklama.

Na Olomoucku kolabuje doprava, husté sněžení zatím neustane

Na Olomoucku kolabuje doprava, husté sněžení zatím neustane

28. 01. 2019 - 00:00

Policisté evidují na Olomoucku jen během pondělního rána na dvě desítky dopravních nehod. Husté sněžení zkomplikovalo dopravu na silnicích všech tříd. Kolony vozidel se objevily na silnici I/35 z Mohelnice na Moravskou Třebovou. Z tohoto důvodu také zesílil provoz v Mohelnici, a to převážně při příjezdu z dálnice D35 od Olomouce.

jaro_banner_web

Další komplikace čekaly řidiče jedoucí na komunikaci I/46 ze Šternberka na Opavu. Řidiči nákladních vozidel museli odstavit vozidla na krajnici ve Šternberku na ulici Jívavské, aby neblokovali průjezd osobních vozidel na Opavu. Kolem pondělního poledne by se měly všechny kolony zvolna rozjíždět, a to platí i pro nákladní dopravu.

Nejen hlídky služby dopravní policie, ale i pořádkové služby jsou na silnicích a dohlíží na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Stále sněží a v případě komplikací jsou připraveni ihned zareagovat, případně i řídit dopravu. "Přesto apelujeme na řidiče, aby řídili s maximální opatrností a počítali s delším časovým dojezdem," uvedl k aktuální situaci mluvčí policie Libor Hejtman.

Podle předpovědi má sněžit ještě celé pondělí, ustávání srážek se očekává až během noci. Noční teploty ale mají během týdne postupně klesat, může tedy hrozit ledovka.

-ms-

Další články