Zde může být vaše reklama.

Oprava Náměstí Hrdinů Náměstí Hrdinů je opraveno, práce zdrželo odhalení starého mostu

Náměstí Hrdinů je opraveno, práce zdrželo odhalení starého mostu

foto: Archiv MMOL

03. 09. 2020 - 08:01

Společně se srpnem skončila v pondělí i rekonstrukce křižovatky na náměstí Hrdinů. Zahrnovala opravu vozovky podél tramvajového ostrůvku a zajištění stability trakčních stožárů.

„Oprava komunikace nijak nezměnila uspořádání křižovatky s ulicí 8. května a nebyl dotčen způsob jejího provozu. Pracovalo se zejména na zpevnění podloží a vytvoření nových konstrukčních vrstev vozovky, aby odpovídaly současnému dopravnímu zatížení,“ objasnil investiční náměstek primátora Martin Major.

Vozovka byla nově předlážděna žulovými kostkami a stavební úpravou prošlo výškové řešení a odvodnění komunikace. Součástí opravy bylo i předláždění chodníku a obnova smyček světelné signalizace.

Během opravy byla neočekávaně odhalena klenba původního mostu přes náhon Mlýnského potoka. Duté prostory pod ní vyplnili dělníci speciálním zálivkovým betonem, aby nedošlo k její deformaci, což protáhlo termín rekonstrukce o deset dnů.

Současně s opravou vozovky opravil Dopravní podnik města Olomouce výhybkové zhlaví v Legionářské ulici a na náměstí Hrdinů zvýšil nástupní ostrůvek o osm centimetrů, čímž byla dovršena oprava celé plochy náměstí Hrdinů. Letošní oprava přišla na 4,6 milionu korun.

Další články