Zde může být vaše reklama.

Nehoda ochromila provoz na dálnici u Mohelnice

Nehoda ochromila provoz na dálnici u Mohelnice

foto: Policie ČR

08. 01. 2020 - 12:00

Včera o půl česté večer jeli policisté k dopravní nehodě, která se stala na dálnici D35 ve směru od Mohelnice na Olomouc. Došlo k ní u Nasobůrek.

"Řidič osobního motorového vozidla Kia Ceed nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu, svým schopnostem a povětrnostním podmínkám a narazil do před ním jedoucího nákladního vozidla. V důsledku nárazu se z jeho vozidla utrhlo kolo, vozidlo se dostalo do smyku a po opakovaném nárazu do svodidel se z něj odtrhla také motorová část. Poté se vozidlo otočilo a zůstalo stát," uvedla k případu mluvčí policie Lenka Vanková.

"U obou řidičů byly provedeny orientační dechové zkoušky, které vyloučily předchozí ovlivnění alkoholem. Řidič osobního motorového vozidla byl se zraněním převezen na ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc. Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl. Předběžná škoda, která vznikla na obou vozidlech v důsledku dopravní nehody, byla stanovena na 350 000 korun. Provoz na dálnici byl obnoven přibližně po dvou hodinách po nehodě. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti budou policisté dále prošetřovat," doplnila.

Další články