Zde může být vaše reklama.

Koronavirus - UPOL Několik zahraničních studentů má koronavirus. Jsou v karanténě

Několik zahraničních studentů má koronavirus. Jsou v karanténě
Vysokoškolské koleje - ilustrační foto

foto: Archiv redakce

01. 04. 2020 - 11:08

Několik zahraničních studentů ubytovaných na olomouckých kolejích, je nakažena koronavirem. Všichni tito studenti i další, kteří se od nich mohli nakazit, jsou v karanténě. Univerzita učinila nejpřísnější možná bezpečnostní opatření, aby se nákazal nešířila.

Jde o několik studentů, kteří jsou v Česku v rámci programu ERASMUS. Všichni nakažení i ti, kteří se od nich mohli nakazit, jsou v karanténě. "Jsou na jedné koleji, v oddělených pokojích, podle závažnosti v různých patrech,“ řekla pro idnes mluvčí Univerzity Palackého Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Pro studenty je zajištěna veškerá potřebná péče. „Pro studenty je zajištěna donáška hotového jídla a zprostředkování dalších nezbytných zásob prostřednictvím dobrovolníků. Nabídneme jim také psychologickou pomoc,“ dodala mluvčí.

První nakažený student univerzity byl také účastník studijního programu Erasmus. Že je nakažený se zjistilo na konci března na letišti v Jižní Koreji. O této skutečnosti byla neprodleně informovaná  Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje i univerzita.

Další články