Zde může být vaše reklama.

ZMĚNY V MHD Některé autobusy v Olomouci mění jízdní řády i trasy

Některé autobusy v Olomouci mění jízdní řády i trasy

foto: DPMO

29. 03. 2023 - 13:51

Na úpravy tras a jízdních řádů některých autobusových spojů upozorňuje Dopravní podnik města Olomouce. Část těchto změn je krátkodobá a vynutily si je chystané stavební práce na mostě v Tovární ulici. Druhá část změn je reakcí na požadavky a podněty ze strany cestujících nebo firem. 

Od soboty 1. dubna do úterý 11. dubna budou probíhat stavební práce na opravě živičného povrchu nájezdových a sjezdových ramp z ulice Velkomoravská na ulice Babíčkova a Holická. Uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek číslo 12, 19, 51 a 52.

Linky č. 12 a 19 budou provozovány dle výlukových jízdních řádů a budou vedeny obousměrně mezi zastávkami Zenit a Vejdovského ulicemi Velkomoravská – Rooseveltova – Polská – 17. listopadu – tř. Kosmonautů. Zastávka Velkomoravská směr U Teplárny bude nahrazena zastávkou Za Poštou směr Rooseveltova, zastávka Vejdovského směr U Teplárny bude nahrazena zastávkou Vejdovského pro linku č. 13 na tř. Kosmonautů. Zastávky U Teplárny nebudou linkami č. 12 a 19 obsluhovány.

Linky č. 51 a 52 budou vedeny mezi zastávkami Velkomoravská a U Teplárny ulicemi Velkomoravská – Švýcarské nábřeží – komunikace kolem parkoviště Šantovka – Šantova – Witgensteinova - Babíčkova - Holická.

Podrobnosti a výlukové jízdní řády jsou dostupné na: https://www.dpmo.cz/informace-pro-cestujici/aktuality/?id=555

Z důvodu úpravy dopravní obslužnosti a v reakci na podněty získané od cestující veřejnosti a firem na území města Olomouce vstupují od soboty 1. dubna v platnost nové jízdní řády vybraných autobusových linek DPMO. Konkrétně se jedná o spoje na linkách číslo 10, 24 a 42.

Linka č. 10 Z důvodu častého zpožďování dochází u vybraných spojů k prodloužení jízdní doby. Spoj ze zastávky Povel, škola v 6:09 hod. je nově veden již ze zastávky Okružní v 6:02. Linka je vedena dle nového jízdního řádu.

Linka č. 24 a linka č. 42 Dochází k časovým posunům u vybraných spojů a linky jsou vedeny dle nových jízdních řádů.

Nové jízdní řády a více informací najdete na: https://www.dpmo.cz/informace-pro-cestujici/aktuality/?id=554

 

Další články