Zde může být vaše reklama.

Nová tramvajová trať: V Rooseveltově ulici už jsou koleje

Nová tramvajová trať: V Rooseveltově ulici už jsou koleje

foto: Olomouc.eu

11. 08. 2021 - 10:24

Na stavbě tramvajové trati na Nové Sady je i přes léto vidět čilý stavební ruch. V Rooseveltově ulici, kde nová trať navazuje na dočasnou konečnou tramvaje, už jsou položené koleje. Vybudována je i nová křižovatka a sloupy trolejového vedení. Proměnou prochází také okolí stavby.

Koleje už jsou položené mezi zastávkou Trnkova a křižovatkou s ulicí Zikova. Kolem koleji už stojí sloupy pro vedení trolejí. Místo zbouraného domu v Rooseveltově ulici vznikla nová světelná křižovatka a hned za ní už jsou položené nové koleje. K propojení kolejí s dosavadní trati dojde až v srpnu příštího roku. A to kvůli předpisům drážního úřadu.

„Z pohledu obyvatel této části Olomouce je určitě výbornou zprávou nejen otevření nové křižovatky, která usnadní napojení ze sídliště na Rooseveltovu ulici, ale hlavně vybudování dvou nových parkovišť se šestadvaceti místy,“ prozradil investiční náměstek primátora Martin Major.

Kolem dokončované trati v Rooseveltově ulici už se budují také nové chodníky.

Kolem celého staveniště probíhá také budování kabelovodu, pokračují i právě na trakční vedení v ulici Schweitzerova.

Na místě probíhá i archeologický průzkum. Pracovníci z Národního památkového ústavu Olomouc odkrývají významné hradiště z 8. a 9. století. 

Stavba by měla dodržet i harmonogram prací, hotovo by tak mělo být na podzim roku 2022. Na nové trati budou tři zastávky, nové chodníky, přechody pro chodce, cyklostezky i nová zeleň. Celá stavba vyjde na přibližně 470 milionů korun.

Další články