Zde může být vaše reklama.

Nové řešení přejezdu v Grygově bude. Kdy? To se ještě neví

Nové řešení přejezdu v Grygově bude. Kdy? To se ještě neví

foto: Policie ČR

14. 04. 2021 - 06:00

V reakci na nedávnou nehodu na koridorovém přejezdu v Grygově opět začaly sílit hlasy volající po jiném řešení situace v místě, kde je momentálně klasický úrovňový přejezd zabezpečený světelnou signalizací a závorami. Mluvčí Správy železnic Nela Friebová informovala o tom, že řešení je nachystané, na realizaci ale nejsou peníze.

„V rámci výhledové studie je navržen na místo současného přejezdu podjezd v odsunuté poloze v souladu s územním plánem města,“ uvedla Friebová.

Na vybudování si ale místní budou muset počkat, na realizaci totiž nejsou peníze. „Vzhledem k finanční nákladnosti jsou náhrady přejezdů mimoúrovňovým křížením řešeny postupně v řádu jednotek ročně. Přejezd P6529 zatím do plánu investiční výstavby zařazen nebyl,“ doplnila Friebová.

Poslední nehoda se naštěstí obešla bez zranění
Jako zázrakem se poslední srážka auta s vlakem na přejezdu v Grygově obešla bez zranění. O dopravní nehodě dopoledne informoval mluvčí policie Libor Hejtman. Během vyšetřování nehody bylo určeno, že ani řidič auta, ani strojvedoucí, neřídili své stroje pod vlivem alkoholu.

"6. března po osmé hodině ráno jsme přijali oznámení o srážce vozidla s vlakem na železničním přejezdu P 6529 s ulicí Blatecká v zastávce Grygov," uvedl k nehodě Hejtman.

Podle prvotních zjištění k nehodě došlo tak, že řidič vjel s autem na železniční přejezd, kde zadek auta následně naboural vlak. Ve vlaku bylo v okamžiku srážky zhruba třicet osob.

"Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Řidič, ani strojvůdce nebyli pod vlivem alkoholu. Při nehodě došlo k hmotné škodě ve výši 350 000 korun," doplnil Hejtman.

Další články