Zde může být vaše reklama.

Nový vjezd do fakultní nemocnice má přinést klidnější dopravu

Nový vjezd do fakultní nemocnice má přinést klidnější dopravu
Druhý, nový vjezd do areálu Fakultní nemocnice Olomouc v Hněvotínské ulici.

foto: Lukáš Blokša

26. 01. 2021 - 15:01

Druhý vjezd z Hněvotínské ulice do areálu Fakultní nemocnice Olomouc dnes dopoledne slavnostně otevřeli ředitel zdravotnického zařízení Roman Havlík, primátor města Olomouce Miroslav Žbánek a jeho investiční náměstek Martin Major. Na slavnostním představení stavby za 20 milionů se tak podíleli zástupci obou subjektů, které na vjezd a přilehlá parkovací místa daly peníze. Uleví se i parkování v místě, v areálu nemocnice nově vzniklo přes 300 parkovacích míst.

Podle ředitele Havlíka nejnovější investice pomůže s narůstajícím dopravním provozem a nárokem nejen lidí směřujících do nemocnice v jejím areálu.

„Snažíme se tuto problematiku řešit v rámci našich možností daných především průjezdností komunikací a omezeným množstvím lokalit vhodných k parkování. Musíme přitom myslet především na zájmy pacientů, ale zároveň také návštěvníků i zaměstnanců naší nemocnice,“ uvedl během úterního poledne ředitel Havlík.

Kromě Fakultní nemocnice Olomouc se na realizaci stavby podílelo také město, které má v lokalitě pozemky. Podle primátora Žbánka bylo nutné v místě řešit nejen parkování, ale také invenzitu provozu, které mohou nové stavební úpravy pomoci.

"Díky úpravám, kdy se podařilo rozšířit komunikaci a postavit nový odbočovací pruh pro vjezd do fakultní nemocnice, tady bude doprava plynulejší,“ řekl na tiskové konferenci novinářům Žbánek.

Finančně se na stavbě podílely nemocnice i město, z rozpočtu fakultky šlo 14,73 milionu korun bez DPH, z rozpočtu města pak 3,71 milionu korun bez DPH.

Další články