Zde může být vaše reklama.

O psy se stará nový útulek, město i strážníci jsou spokojení

O psy se stará nový útulek, město i strážníci jsou spokojení

foto: Pixabay

24. 11. 2020 - 07:36

Od začátku října se o psy nalezené a odchycené na území Olomouce stará útulek pro psy Voříšek, který sídlí v Čechách pod Kosířem. Během prvních pěti týdnů útulkem prošly zhruba tři desítky psů. S fungováním útulku je v současné chvíli spokojený provozovatel, strážníci městské policie i zástupci olomouckého magistrátu.

„Péči o psy, kteří jsou nalezeni a odchyceni na území města Olomouce, zajišťujeme na základě smlouvy od začátku října, tedy útulek pro psy Voříšek v Čechách pod Kosířem. Během prvních 5 týdnů útulkem prošlo 29 psů. Šestnáct z nich už je zpátky u původního majitele. Domů se vrátili během jednoho, maximálně dvou dnů. Spousta pejsků má čip, což nám při hledání majitele hodně pomáhá,“ oznámil Večerníku Leopold Dostál, vedoucí útulku.

Ten pro Večerník také popsal, jak funguje záchytné místo a převoz psů do Čech pod Kosířem.

„Psi jsou první dva dny v záchytném kotci na Veterinární klinice MVDr Špručka v Brněnské ulici Olomouc, a to přijímáni nepřetržitě. Vydáváni jsou denně do 17 hodin. Nastavený systém zatím funguje tak, jak má. Dosud jsme neobdrželi žádnou stížnost od občanů naopak byli jsme pochváleni za vstřícnost, ochotu a operativnost. Pozitivně je přijímána i rychlost, s umístěním odchycených pejsků v Olomouci městskou policií v záchytných kotcích v Olomouci. Ukazuje se, že nový systém vyhovuje jak nám, tak i městské policii Olomouc která je s ním spokojena,“ uvedl Dostál.

Dostálova slova potvrzuje také mluvčí městské policie Petr Čunderle.

„Od 1. 10. 2020, kdy je v platnosti nová smlouva o poskytování služeb péče o bezprizorní psy, strážníci do nového útulku převezli celkem 19 zvířat. Z našeho pohledu k žádné zásadní změně nedošlo, snad jen, že útulek na ulici Brněnská je lépe dostupný, co se týče dopravní obslužnosti,“ uvedl Čunderle.

S provozovatelem mají dosud dobrou zkušenost také na magistrátu.

„Péče o psy v Čechách pod Kosířem je zajišťována od 1. října 2020 na základě smlouvy o zajištění komplexní péče o psy, kteří jsou nalezeni a odchyceni Městskou policií Olomouc na území města,“ prozradila mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá. 

„Dosud jsme neobdrželi žádnou stížnost a hodnotit spolupráci po tak krátké době není zcela relevantní. Nicméně velmi pozitivně je přijímána operativa, protože smlouva s poskytovatelem služeb městu zaručuje, že pes odchycený v Olomouci městskou policií, je strážníkem předán oprávněné osobě nově vybraného poskytovatele služeb, a to výhradně na území města,“ uvádí Petr Loyka, vedoucí odboru životního prostředí magistrátu.

Další články