Zde může být vaše reklama.

Obyvatelé Černé cesty se dočkají nového chodníku

Obyvatelé Černé cesty se dočkají nového chodníku
Stavba chodníku na Černé cestě.

foto: Lukáš Blokša

19. 07. 2021 - 18:56

Konec chůzi po rozblácené hlíně a kličkování mezi auty čeká už brzy obyvatele Černé cesty v Olomouci. Na místě v současné době vzniká nový chodník.

"Konečně to tady bude nejak vypadat," pronesl obyvatel nedaleké ubytovny, když si všiml, že si novinář fotí nový chodník, který už brzy budou používat lidé z Černé cesty.

"Předmětem akce je vybudování nového chodníku, zajišťujícího pohyb chodců od ul. Pasteurova k zástavbě bytových domů na ulici Černá cesta," prozradila Večerníku mluvčí radnice Radka Štědrá.

Délka navrženého chodníku je 280 metrů. Šířku bude mít 1,6 metru, podél cesty to budou metry dva a kolem plotu školy 2,4 metru.

"Kryt chodníku je z největší části dle požadavku Národního památkového ústavu navržen z žulové drobné kostky - mozaiky. Součástí akce je i vytvoření dvou míst pro přecházení a standardní bezbariérové úpravy," doplnila Štědrá.

Dělníci na chodníku v současné době pracuji. Hotovo má být nejpozději 16. srpna. Celkové náklady na realizaci jsou dva miliony korun. Bez daně.

Další články