Zde může být vaše reklama.

Očkování bez registrace v Šantovce končí!

Očkování bez registrace v Šantovce končí!
Očkovací místo v Šantovce v den svého otevření, červenec 2021.

foto: Lukáš Blokša

27. 09. 2021 - 11:19

Na konci září po dvou měsících a několika dnech skončí očkování pro zájemce bez registrace v olomoucké Galerii Šantovka, které personálně zajišťovala Fakultní nemocnice Olomouc. Zdravotníci za celou dobu fungování očkovacího centra aplikovali necelých 12 tisíc dávek vakcín Janssen (Johnson & Johnson) a Comirnaty (Pfizer/BioNTech). Očkování skončí k 30. září 2021, Fakultní nemocnice bude zájemce zvát do svého areálu, konkrétně do budovy K. Důvodem je podle mluvčího nemocnice Adama Fritschera především nízký zájem o vakcíny v Šantovce, fakultka chce zároveň šetřit personál pro výjezdy mobilních očkovacích týmů.

„V průměru aplikujeme v Šantovce 120 dávek vakcíny za den, přičemž téměř polovina jsou druhé dávky. V očkovacím centru v areálu nemocnice je to obdobný počet a nyní nepředpokládáme výrazný nárůst zájmu,“ říká krajská koordinátorka očkování a primářka Oddělení nemocniční hygieny FN Olomouc Jarmila Kohoutová.

Fakultní nemocnice v současné době chystá výjezdy mobilních týmů do zařízení pobytových služeb (patří zde například domovy seniorů, chráněné bydlení a podobně).

„Zrušení nepříliš využívaného očkovacího místa v Šantovce nám uvolní pro tyto účely tolik potřebný vyškolený personál,“ zmiňuje Kohoutová.

Konec očkovacího místa v Šantovce ale neznamená, že už se nepůjde dát očkovat bez předchozí registrace.

„Vakcíny budeme nadále touto cestou nabízet v našem očkovacím centru v budově K bývalého ambulantního pavilonu Hemato-onkologické kliniky v našem areálu. Zachována bude možnost zajištění jednodávkového nebo dvoudávkového schématu očkování. Zrušením očkovacího místa v Galerii Šantovka využijeme dostačující kapacitu centra v areálu nemocnice, které je dostupné autobusy MHD a jsou zde vyčleněna parkovací místa pro individuální dopravu. K tomu zde efektivně a operativně můžeme reagovat na případné potřebné navýšení denní kapacity, a to zejména v oblasti personálního zajištění,“ dodává Kohoutová.

Další články