Zde může být vaše reklama.

10 000 roušek - stop stav Olomouc dočasně pozastavuje příjem látkových roušek

Olomouc dočasně pozastavuje příjem látkových roušek

foto: Pavel Konečný

31. 03. 2020 - 06:08

Statutární město Olomouc k 31. březnu dočasně přerušuje příjem podomácku vyrobených roušek. Dnes v poledne jejich počet překročil 8500 kusů, další jsou na cestě.

„Je to obrovská vlna zájmu, solidarity a entuziasmu. Překvapila nás,“ komentoval primátor Mirek Žbánek práci dobrovolníků. Za každou roušku město šičkám poskytlo drobný příspěvek na materiál.

Současně s příjmem roušek probíhala i jejich distribuce. Nejvíce ústenek dostali odbor sociálních věcí magistrátu, olomoucká Charita, městská policie nebo dopravní podnik. Stranou nezůstaly ani domovy seniorů, sokolské župy nebo váleční veteráni.

Předpokládané množství je nakonec dvakrát vyšší, než vedení města odhadovalo. „Do projektu se zapojila necelá stovka lidí. Těší nás, že se jednalo hlavně o dobrovolníky, kteří šili zcela zdarma i pro jiné, nejen pro radnici. Opravdu jim moc děkujeme,“ vzkázal primátor Žbánek těm, kdo výzvu radnice vyslyšeli.

Město sběr roušek pojalo tak, že za ně nabídlo příspěvek na materiál 35 korun. Samo je pak předává všem potřebným bezúplatně jako dar.

Další články