Zde může být vaše reklama.

Olomouc jedná o tom, zda bude letní Flora

Olomouc jedná o tom, zda bude letní Flora

foto: Lukáš Blokša

09. 05. 2020 - 06:00

Život v celé republice, a tedy i v Olomouci, se v dalších dnech a týdnech bude pomalu vracet do běžného stavu. Tomu jsou uzpůsobená také aktuální rozhodnutí krizového štábu obce s rozšířenou působností Olomouc (ORP Olomouc).

Členové krizového štábu se například shodli na tom, že magistrát začně opět přijímat žádosti o zábor prostranství na Horním a Dolním náměstí k pořádání různých kulturních akcí. Samozřejmostí při tom je, aby pořadatelé akcí zajistili dodržení příslušných hygienických pravidel. Jedná se také o konání letní a podzimní etapy mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc. Olomouc požádá ústřední krizový štáb žádost o vyjádření k tomuto záměru. Krizový štáb rozhodl také o tom, že budou od 11. května otevřeny olomoucké kluby seniorů, samozřejmě při stanovení a dodržování všech hygienických opatření.

„Věřím, že se vše bude vyvíjet dobře a že tu brzy bude zpět ta živá, atraktivní a příjemná Olomouc, jak ji všichni známe,“ komentoval čerstvá rozhodnutí primátor Olomouce a předseda krizového štábu Miroslav Žbánek.

Krizový štáb projednal také informace o výrazném zlepšení situace na vysokoškolských kolejích, kde bylo na přelomu března a dubna řadě ubytovaných studentů diagnostikováno onemocnění Covid-19, jednal s představiteli Městské policie Olomouc a Policie ČR o dodržování bezpečnostních opatření ve městě a jednal i se zástupcem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Další články