Zde může být vaše reklama.

Olomouc kvůli covidu zavřela radnici, výrazně přibylo nakažených

Olomouc kvůli covidu zavřela radnici, výrazně přibylo nakažených

foto: Olomouc.eu

24. 03. 2021 - 07:40

Kvuli velkému výskytu covid pozitivních pracovníků se Olomouc rozhodla do konce března uzavřít budovu radnice na Hornim náměstí. Od začátku října bylo nakažených už přes 180 pracovníků, v posledních týdnech přibývá i těch, kteří jsou v karanténě. O uzavření budovy radnice pro občany informoval olomoucký magistrát na svém webu.

Od měsíce října 2020 onemocnělo COVID-19 cca 180 zaměstnanců a v současné době evidujeme značný nárůst nejen nemocných, ale i zaměstnanců v karanténě – týdně cca 50 zaměstnanců.

"Doposud se nám dařilo udržet v plném provozu všechny agendy. Vývoj v minulém týdnu a o víkendu mě však přinutil k ráznému kroku v objektu historické radnice na Horním náměstí. Budova bude od úterý 23.3.2021 do 1.4.2021 pro veřejnost uzavřena," stojí v prohlášení Jana Večeři, tajemníka magistrátu.

Co se nemění, je provoz matriky.

"Občané po vstupu do objektu radnice prostřednictvím ostrahy zavolají příslušného zaměstnance matriky a ten v prostoru vrátnice vyřídí příslušnou matriční záležitost," doplnila Večeř.

Ostatní budovy magistrátu fungují v běžném režimu, přesto zaměstnanců žádají o zvážení případného odkladu osobní návštěvy.

"V této pro nás všechny kritickém období Vás naléhavě žádám o maximální využívání telefonického a e-mailového kontaktu," uzavřel Večeř.

Další články