Zde může být vaše reklama.

Olomouc má třetí sběrný dvůr pro veřejnost, je na Andělské

Olomouc má třetí sběrný dvůr pro veřejnost, je na Andělské

foto: Lukáš Blokša

16. 01. 2022 - 20:48

Technické služby města Olomouce v pátek 14. ledna otevřely třetí sběrný dvůr pro velkoobjemový odpad, který může využívat veřejnost. Stojí v místě bývalého autobazaru v Andělské ulici na Nových Sadech.

 

Dokud se otevření třetího sběrného místa neukáže jako smysluplné, bude dvůr otevřený na zkušební dobu každý pátek od 10:00-14:00 a od 14:30-18:00. Dvůr se nachází v místě, které si Olomoučané mohou pamatovat jako prostor, kde stával autobazar. Kousek od něj se nachází čistírna odpadních vod a kostel. „Občané zde mohou ukládat zejména objemný odpad, dřevo, kovy a BIO odpad,“ upřesnil ředitel Technických služeb města Olomouce Pavel Dostál.

Podle plánů technických služeb by se v budoucnu mohl otevřít ještě čtvrtý sběrný dvůr, tak, aby byl na každé světové straně Olomouce jeden. Stotisícové město ten nejnovější, třetí, podle vyjádření pracovníků společnosti, potřebovalo.

Zatím budou ve města sběrné dvory tři. Ve dvou starších v Hodolanech a Neředíně je možné odevzdávat všechny druhy odpadu včetně odpadu nebezpečného. Na tento druh zatím nový sběrný dvůr není zařízen. V průběhu roku odevzdají Olomoučané do sběrných dvorů zhruba 4 tisíce tun různých druhů odpadu.

Další články