Zde může být vaše reklama.

Olomouc podporuje dárcovství krve, zástupce ocenil červený kříž

Olomouc podporuje dárcovství krve, zástupce ocenil červený kříž

foto: Olomouc.eu

18. 11. 2021 - 08:58

Český červený kříž se rozhodl ocenit mnohaletou spolupráci se zástupci města Olomouce v oblasti dárcovství krve. Náměstek Otakar Bačák tak mohl od předsedy  Oblastního spolku ČČK Marka Jukla převzít pamětní plaketu „za dlouhodobou podporu dárcovství krve“. Není bez zajímavosti, že jedním z historicky nejštědřejších dárců v regionu je také pracovník olomouckého magistrátu.

„Převzít toto čestné ocenění bylo pro mne i pro město Olomouc ctí. Současně bych chtěl připomenout, že právě v této době Transfuzní stanice Fakultní nemocnice Olomouc intenzivně hledá nové dárce krve,“ uvedl náměstek primátora Otakar Š. Bačák.

„Této základní životní tekutiny není nikdy dost a v poslední době kvůli komplikacím s infekční pandemií to platí dvojnásob. Přitom právě dobrovolné dárcovství krve patří k nejlepším cestám, jak být prospěšný druhým,“ dkln pro web města.

Rekordmanem v počtu darování mezi zaměstnanci magistrátu je Ondřej Chotěnovský.

„Darovat krev rozhodně má smysl. Mohu říct, že je opravdu krásný pocit, když člověk může darovat to nejcennější, co má, tedy krev,“ prozradil jeden z nejpilnějších dárců krve v Olomouci Ondřej Chotěnovský. Ten nedávno absolvoval jubilejní pětistý odběr.

Další články