Zde může být vaše reklama.

Olomouc pořídí 30 nových kontejnerů na kov

Olomouc pořídí 30 nových kontejnerů na kov

foto: Olomouc.eu

04. 11. 2020 - 07:27

Díky tomu, že Olomoučané dobře třídí a jejich podnětům, přibudou v Olomouci sběrná místa na kovový odpad. Konkrétně půjde o tři desítky nových kontejnerů.

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství ve spolupráci s Technickými službami proto během listopadu rozšíří počet kontejnerů na kovy o dalších třicet. Celkový počet tím vzroste na 85 kusů.

„Chceme lidem poskytnout možnost třídit kovy v dostupné vzdálenosti od jejich bydliště a omezit odkládání kovů do směsného odpadu,“ uvedl náměstek primátora Otakar Bačák.

Rozmístění všech dosavadních, včetně nových kontejnerů je přehledně zakresleno na webu.

Kovy lze v domácnosti odkládat do speciálních tašek, které jsou k dispozici ve dvou velikostech, v objemech 40 a 20 litrů.

„Byly součástí ocenění za Mimořádný přínos v oblasti odpadového hospodářství, které město Olomouc letos získalo v soutěži O keramickou popelnici,“ připomněl náměstek Bačák.

Nové šedé tašky na třídění kovů mají stejný design jako už dříve distribuované sady tašek na třídění papíru, plastů a skla.

Všechny typy tašek si obyvatelé Olomouce mohou vyzvednout na obslužném pracovišti odboru městské zeleně a odpadového hospodářství v budově magistrátu v Hynaisově ulici 10.

Další články