Zde může být vaše reklama.

Nový tendr Olomouc vybere nového provozovatele bazénu

Olomouc vybere nového provozovatele bazénu

foto: Archiv redakce

13. 07. 2020 - 08:01

Olomoučtí radní se chystají vypsat nový tendr na provozovatele plaveckého stadionu, protože smlouva s dosavadním provozovatelem Olterm & TD Olomouc končí. Opozice má ale výhrady, bojí se, že nová smlouva bude černá díra na peníze z městské kasy.

„Původní provozovatel pracoval na dlouhodobé smlouvě, která se dodatkovala a současná legislativa už neumožňuje další prodlužování této smlouvy, takže jsme nuceni v souladu se zákonem vypsat výběrové řízení,“ řekl pro Český rozhlas primátor Miroslav Žbánek.

Výběrové řízení by mělo být vypsáno do několika týdnů a jeho výsledky by měly být známy do zimy. Opozice k němu má ale výhrady. Podle Pirátů a Starostů a Nezávislých bude smlouva složitá a nebude zcela jasné, kdo za co přebírá odpovědnost. Nelíbí se jim také to, že smlouvu radní řeší pouze se stávajícím provozovatelem, a proto se může zdát, že příštím provozovatelem bude opět Olterm.

Primátor se však hájí, že podmínky jsou zcela transparentní. „Máme zpracovanou projektovou dokumentaci, kterou by se nahradila dožívající kachlíková vana. Mimo to nás čeká také velká rekonstrukce střechy a podhledů,“ dodal.

Ohledně těchto investic je nejistý zástupce hnutí ProOlomouc Tomáš Pejpek. Tomu se nelíbí, že je rekonstrukce bazénové vany plánovaná před rekonstrukcí střechy. Pokud se toto pořadí totiž dodrží, bude rekonstrukce střechy výrazně dražší. Navíc je podle něj projekt na rekonstrukci vany nedostatečně připravený a má obavu, že se stane černou dírou na městské peníze.

Střecha bazénu je skutečně ve špatném stavu. Aktuálně ji čeká pouze udržovací oprava za asi 15 milionů korun. Podle primátora by celková oprava měla nastat do pěti až deseti let.

Další články