Zde může být vaše reklama.

Olomoučané loni vytřídili přes 700 kilogramů použitých baterií

Olomoučané loni vytřídili přes 700 kilogramů použitých baterií

foto: Olomouc.eu

26. 01. 2022 - 09:08

Recyklací sedmi set kilogramů použitých baterií, které se v loňském roce podařilo vytřídit Olomoučanům, vzniklo celkem 518 kilogramů kovonosných druhotných surovin, které budou moct být opětovně využité k výrobě nových produktů.

 

„Často si to už ani neuvědomujeme, ale baterie se pro každého z nás staly každodenní samozřejmostí. Objem prodaných baterií každoročně narůstá. Jejich vysoká spotřeba vede k plýtvání přírodními zdroji a ke znečišťování životního prostředí, a tím i k ohrožení lidského zdraví. Proto se každá zpětně odevzdaná baterie počítá,“ děkuje na webu Statutárního města Olomouc všem, kteří použité baterie poctivě třídí, společnost, která sběr a recyklaci odpadních baterií zajišťuje.

Nádoby na sběr odpadních baterií se dají najít ve všech budovách magistrátu, jsou ale také v různých prodejnách, v budovách škol, ale i na jiných, veřejně přístupných místech. Odevzdávat se dají také do červených kontejnerů, případně sběrných dvorů.

Seznam všech míst, kde je možné nejen baterie, ale jakýkoliv tříděný odpad možné vyhodit, je dostupný na speciálním webu www.olomouctridi.cz.

Sběrné nádoby na odpadní baterie najdete ve všech budovách magistrátu, v mnoha prodejnách, školách a jiných veřejných místech, odevzdat je můžete i do červených kontejnerů nebo ve sběrových dvorech. Seznam míst, kde je možné nejen baterie, ale jakýkoli tříděný odpad vyhodit, najdete na webu www.olomouctridi.cz

Další články