Zde může být vaše reklama.

Olomoucká zoo na Svatém Kopečku pavilony zatím otevírat nebude

Olomoucká zoo na Svatém Kopečku pavilony zatím otevírat nebude

foto: Lukáš Blokša

20. 05. 2021 - 07:59

Olomoucká zoologická zahrada se i přesto, že vláda plánuje k 24. květnu povolit vstup návštěvníků také do pavilonů, se v současné situaci rozhodla, že je otevírat nebude. Mluvčí zahrady Iveta Gronská informovala média o tom, že zoo s otevřením pavilonů počká na menší restrikce.

"24. 5. bychom z nařízení vlády mohli otevřít pavilony olomoucké zoo. Nicméně podmínkám tak jak je vláda pro pavilony prozatím nastavila, s přihlédnutím k nedodržování pravidel návštěvního řádu ze stran veřejnosti, nelze dostát. V téměř všech našich pavilonech by prozatím mohly být v průměru maximálně 2 osoby," popsala důvody rozhodnutí Gronská.

Olomoucká zoologická zahrada by tak nedokázala všem návštěvníkům zaručit, že se dostanou i do vnitřních prostor.

"Zoo Olomouc je pod drobnohledem orgánů činných ve věci dodržování vládních opatření. V případě, že by při svých kontrolách shledaly jakékoliv zásadní pochybení, mohlo by to ohrozit otevření zahrady vůbec," doplnila další důvody, proč se zahrada rozhodla tak, jak se rozhodla, Gronská.

Pavilony tak zoo na Svatém Kopečku zpřístupní až ve chvíli, kdy budou platit menší restrikce. Gronská navíc dodává, že venku už jsou vidět prakticky všechna zvířata.

"Se stále se zlepšujícím počasím můžete vidět venku už téměř všechna zvířata. A na ta, která žijí v pavilonech trvale, věříme, počkáte," uzavřela mluvčí zahrady.

Další články