Zde může být vaše reklama.

Olomoucká zoo otevřela venkovní expozice

Olomoucká zoo otevřela venkovní expozice

foto: Lukáš Blokša

12. 04. 2021 - 11:50

V souladu s vládním nařízením dnes otevřela zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce. Hned první den dopoledne bylo před zahradou plné parkoviště.

Po několika měsících se mohli konečně do olomoucké zoo vydat návštěvníci. Ti mohli dosud pomáhat zoo přes adopci zvířat, dnes díky nařízení vlády mohli opět alespoň do venkovních expozic.

Zahrady mohou nově naplnit až 20 procent návštěvnické kapacity, u zahrady bylo během slunečného dopoledne plné parkoviště. Lanáček zel i nadále prázdnotou, vláček ale jezdil plný.

Co je potřeba v areálu dodržovat?

Zoologické zahrady mohou být otevřené za přísným hygienických podmínek. Návštěvníci by měli dodržovat dvoumetrové rozestupy, pravidelně provádět dezinfekci rukou a důležité je také nošení respirátorů. Ve venkovním areálu je pro účel hygieny umístěno 22 stojanů s dezinfekcí.

Zoo zároveň doporučuje návštěvníkům, pokud se chtějí vyhnout frontám, aby o víkendu směřovali svůj příchod buď do časně dopoledních, nebo až odpoledních hodin. 

Vstupenka se dá zakoupit online i klasicky na pokladně, provozovny gastra jsou otevřené, řídí se vydanými nařízeními Ministerstva zdravotnictví pro provozovny gastra v obecné rovině. Žádné speciální nařízení pro zoo vydáno nebylo. 

Další články