Zde může být vaše reklama.

Olomoucká zoologická zahrada zavírá na neurčito

Olomoucká zoologická zahrada zavírá na neurčito
Mluvčí zahrady Iveta Gronská ve vlčím safari

foto: Lukáš Blokša

09. 10. 2020 - 09:16

Na základě písemného usnesení vlády z důvodu zhoršené epidemiologické situace v republice se od pátečního dne uzavřely i zoologické zahrady. Olomoucká zoo tedy od pátečního rána brány pro své návštěvníky nechala zavřené, zrušila i výukové programy pro školy. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí zahrady Iveta Gronská.

„Vydaná nařízení samozřejmě plně ctíme. Návštěvníkům děkujeme za sezónu, která nás posílila do těchto oslabených dnů. Jsem si však vědom současného stavu, který příznivý není a zcela jistě pro nás zůstávají tím nejzásadnějším zdraví a život všech obyvatel, bez ohledu na to, zda jsou našimi návštěvníky, či nikoliv. Všechno ostatní je druhořadé,“ podotýká ředitel Radomír Habáň.

"Život v zahradě však neustane. Budeme vás průběžně seznamovat s tím, co je u nás nového. Sledujte naše webové stránky a sociální sítě," informovala o dalším postupu zoo Gronská.

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 8. října 2020 č. 995 o přijetí krizového opatření

V návaznosti na usnesení vlády č. 957 ze dne 30. září 2020, kterým vláda v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlásila pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru /označovaný jako SARS CoV-2/ na území České republiky nouzový stav a ve smyslu § 5 písm. a) až e) a § 6 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění pozdějších předpisů, pro řešení vzniklé krizové situace, rozhodla o přijetí krizových opatření, tímto ve smyslu ustanovení § 5 písm. c) až e) a § 6 odst. 1 písm. b) krizového zákona. Vláda s účinností ode dne 9. října 2020 od 00:00 hod. I. zakazuje návštěvy a prohlídky zoologických zahrad.

Další články