Zde může být vaše reklama.

Olomoucký dopravní podnik otevře své dveře návštěvníkům

Olomoucký dopravní podnik otevře své dveře návštěvníkům

22. 05. 2019 - 20:00

Toužili jste se podívat, jak to vypadá v tramvajové vozovně na Koželužské ulici? Tak teď budete mít možnost. Dopravní podnik města Olomouce totiž vzhledem ke svému významnému výročí 120 let od zahájení tramvajového provozu v Olomouci zpřístupní vozovnu 1. června od 9:00 do 16:30.

"Návštěvníci si budou moci prohlédnout historickou tramvaj číslo 223 z roku 1930 včetně vlečného vozu, všechny typy tramvají, které v současné době DPMO provozuje i první olomoucký elektrobus. Prostřednictvím virtuální reality bude možné si prohlédnout interiér nejstarší původní olomoucké tramvaje číslo 16, která je momentálně v Technickém muzeu v Brně. Vystaveny budou také vozy, určené pro údržbu trolejového vedení, otevřena budou pracoviště údržby v areálu Koželužská a bude probíhat ukázka odbavovacího a informačního systému," představila hlavní program akce Martina Krčová, tisková mluvčí dopravního podniku.

Doprovodný program obstarají auta Policie České republiky a Českého červeného kříže. Pro menší bude připravený také skákací hrad, soutěže o drobné dárky a pro všechny pak něco na zub.

Pokud se chcete na akci svést tramvají, máte jedinečnou možnost využít zvláštní linku 120 v úseku Hlavní nádraží až Náměstí Hrdinů, která kopíruje část trasy linky číslo 3, která normálně o víkendech končí na zastávce Sokolská.

Další články