Zde může být vaše reklama.

Olomoucký exposlanec Pikal pozastaví členství u Pirátů

Olomoucký exposlanec Pikal pozastaví členství u Pirátů

foto: Piráti.cz

04. 01. 2022 - 08:31

Mezi nejznámější tváře Pirátů patřil v posledních letech Vojtěch Pikal, který byl v minulém volebním období také místopředsedou sněmovny. V loňských volbách do dolní komory parlamentu ale na společné kandidátce Pirátů se Starosty v Olomouckém kraji neuspěl a svůj mandát neobhájil, když ho z druhého místa směrem dolů posunula nově zvolená poslankyně za Starosty, Hana Naiclerová. Zhruba čtvrt roku po volbách se Pikal rozhodl rezignovat na všechny své stranické funkce. K tomu oznámil, že na 'několik měsíců' pozastavuje i své členství u Pirátů.

"Členství ve straně jsem se rozhodl pozastavit k 10.1. tedy k datu kdy věřím, že veškerou svou agendu zvládnu řádně předat novému předsednictvu," napsal na dotaz Hanáckého Večerníku olomoucký exposlanec Vojtěch Pikal.
 
Krok s pozastavením členství přišel krátce před víkendovou volbou nového předsednictva Pirátů, kam se kromě stávajících jmen, včetně předsedy Ivana Bartoše, hlásí také řada nováčků. Krok Pikala je pro stranu velkou ranou. Současný druhý místopředseda je ve straně od jejího vzniku, v minulosti pomáhal zakládat i Mladé Piráty.
 
"Členství pozastavuji z osobních důvodů, protože po více jak 10 letech ve straně pociťuji hlubokou potřebu dát si od politiky trochu odstup. Předpokládám, že po několika měsících členství opět obnovím," uvedl ve zprávě Pikal důvody, proč se rozhodl členství pozastavit.

Další články