Zde může být vaše reklama.

Olomoucký magistrát nakoupí do škol české respirátory

Olomoucký magistrát nakoupí do škol české respirátory

foto: Olomouc.eu

20. 10. 2020 - 06:18

O ochranné pomůcky pro školy, které zřizuje, se postará město Olomouc. Rozhodla o tom Rada města na svém posledním jednání. Magistrát nakoupí kvalitní české respirátory učitelům i pracovníkům ve školách.

 

„Školy jsou sice v těchto dnech pro žáky uzavřené a výuka probíhá distanční formou, dříve či později se ale školáci do lavic rozhodně vrátí. Abychom ochránili učitele a spolu s nimi i všechny zaměstnance, na kterých další fungování našich škol v tomto náročném období stojí, rozhodli jsme se zajistit pro ně kvalitní české respirátory,“ objasnil rozhodnutí Rady města primátor Miroslav Žbánek.

„Budou to respirátory třídy FFP 2 a vybíráme jen ty od českých výrobců. Chceme tím podpořit tuzemské firmy, jejich zaměstnance a ve školách přispět k lepšímu pocitu bezpečí,“ uvedl náměstek primátora Martin Major, který návrh na jednání městské rady předkládal.

Výběr dodavatele ochranných pomůcek pro školy zajistí odbor ochrany magistrátu Nákup i distribuce školám by měla proběhnout co nejrychleji. „Předpokládáme, že na přelomu měsíců října a listopadu,“ doplnil náměstek Major, který má oblast ochrany obyvatel v kompetenci. 

Olomoucké školy zabezpečuje město ochrannými prostředky od začátku pandemie. „Před začátkem školního roku jsme školám rozvezli ve čtyřech vlnách zásobování celkem 25 tisíc respirátorů, 49 tisíc roušek, 300 párů rukavic, 1 tisíc ochranných štítů a téměř 4 tisíce litrů dezinfekce,“ připomněl vedoucí odboru ochrany magistrátu Jan Langr.

Další články